samuel

Päijännepurjehduksen yhteydessä järjestetty katamaraanien RAID-kilpailu oli mahtava elämys! Purjehdusta riitti. Emme saaneet uutta isopurjetta Hangossa rikkomamme tilalle, joten ajoimme vanhalla NED-10-purjeella. Keulaan olimme sentään saaneet läpilattafokan.

PrePäitsi-ratakisa ajettiin tosi kevyessä tuulessa.Otimme hyvän lähdön, ajoimme varovasti ja hyödynsimme tuulen kääntymisen. Olimme maalissa viidensiä; kolmas sija ei jäänyt kauas. Kuudenneksi tullut Red Point jäi selvästi taakse.

Varsinaisessa RAID-matkapurjehduksessa purjehdittiin 5 osuutta. Osuuksien pituudet (meidän purjehtimamme GPS:n mukaan) sekä selitykset lyhyesti:

  1. osuus 37,5 km, sijoitus 8. Ongelmia veneen vauhdin kanssa.
  2. osuus 33 km, sijoitus 10. Genaakkerin puomin kiinnitys hajosi.
  3. osuus 14 km, sijoitus 6. (Edellisen osuuden 5 parasta lähtivät 5 minuuttia muita myöhemmin.)
  4. osuus 34 km, sijoitus 9. Genaakkerin puomin kiinnitys hajosi uudelleen.
  5. osuus 24 km, sijoitus 6. Ehjä purjehdus ilman pahempia virheitä.

Kokonaiskisan sijoituksemme oli 9., mihin ei oikein voi olla tyytyväinen. Rikkoutumisista johtuvat ongelmat pudottavat tietenkin sijoituksia, mutta veneen vauhdissa oli muutenkin toivomista. Lieneekö syy siinä, että harjoittelu on jäänyt vähiin (vene oli trailerilla Hangon ja Päitsin välisen ajan) vai kenties isopurjeen suorituskyvyssä? SM-kisoihin mennessä pitäisi joka tapauksessa parantaa.

Kommentoitu träkki.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.