samuel

Hangon regatassa olisi ollut mahdollisuus pärjätä hyvin. Ranking-sarjan kolme kärkivenettä oli poissa.

Heti ensimmäisessä lähdössä otimme hyvän startin ja olimme ensimmäisen kierroksen loppupuolella toisina. Olimme ajaneet yhden halssin hiukan pitkäksi, ja viimeinen pätkä kohti alamerkkiä piti ajaa melkein sivutuuleen. Kärjessä oleva Moby Dick oli ajanut vielä pidemmälle pitkäksi. Totesimme, että voimme päästä alamerkille ensimmäisinä, jos nousemme kumpikin trapetsille takakulmaan. Markuksen ollessa vaihtamassa trapetsia keula sukelsi, vene kaatui ja Samuel meni läpi isopurjeesta.

Veneen nostamisessa kului pitkä aika ja paljon energiaa. Saimme hinauksen rantaan ja totesimme, että emme enää ehdi toiseen lähtöön. Rantaan tuli muitakin keskeyttäjiä, ja vesille pisteitä jakamaan jäivät aiemmin rankingsarjan häntäpäätä pitäneet Tomcat, Eckeröline ja Double Life sekä ensimmäisissä kisoissaan ollut Toimisto.

Toisena päivänä yritimme ensimmäisessä lähdössä paarpuurin halssin lähtöä, mutta jouduimme päästämään melkein kaikki muut edestämme. Ylämerkillä olimme kuitenkin kolmansia. Tomcat pysyi perässämme alamerkille asti, mutta oli seuraavalla kierroksella jäänyt jo selvästi. Toisella myötätuuliosuudella saimme veneemme kallistettua jälleen lähes kaatumispisteeseen, mutta kiskoimme sen kuitenkin pystyyn kaatumatta. Ajoimme siitä eteenpäin varman päälle – paino liian takana. Tulimme maaliin neljänsinä hiukan Tomcatin perässä.

Toisessa lähdössä jäimme taas hetkeksi seisomaan lähtölinjalle. Ajelimme rauhassa keskittyen enemmän välttämään keulan sukeltamista kuin optimivauhdin tekemiseen. Sijoitus taas neljäs.

Sunnuntaina aamun tuuli oli tosi kevyt. Kun kisaan päästiin, saimme hyvän lähdön ja olimme ylämerkillä toisina – heti Mallikkaiden Kurkkujen perässä. Tomcat väijyi takanamme ja pääsi meistä ohi. Myötätuuliosuuden loppupäässä olimme taas toisina, mutta teimme pari epäonnistunutta käännöstä ja jäimme kolmansiksi. Alamerkin kiertämisen jälkeen tuuli kääntyi voimakkaasti myötäpäivään, ja alamerkiltä pääsi ajamaan suoraan ylämerkkiä kohti. Eckeröline sai tilanteesta etua ja pääsi edellemme. Saavutimme virolaisia ylämerkille mentäessä ja pääsimme heistä ohi, kun kiersimme köliveneiden jonon kaukaa alakautta. Rata lyhennettiin kolmannen kierroksen ylämerkille, emmekä enää ehtineet tavoittaa Tomcatia. Jäimme lähdössä kolmansiksi. Toista lähtöä ei ajettu.

Kokonaissijoitukseksi saimme neljännen sijan. Rankingissa kolme kärkitiimiä on neljän pisteen sisällä (19 – 22) ja viisi seuraavaa niin ikään pisteissä 13 – 16. Päijänteellä on jaossa tärkeitä pisteitä.

1 kommentti

  1. Navigare kuvasi Hangon regattaa JIMillä 10.7. näkyneeseen jaksoon. (Jakso näkyy myös ruutu.fi:ssä.) Kukas se siellä lennättelee runkoa lähes tyynessä (kohdassa 15:48)?

    Kommentti, kirjoittanut samuel — 10.07.2011 @ 13:43

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.