samuel

Vuoden 2011 SM-kisoissa Shuffle sijoittui kahdeksanneksi.

Kääntyilevä tuuli toi kisaan jännitystä. Lautakunta seurasi pitkään tuulen käyttäytymistä ja kun lähtö viimein saatiin aikaiseksi, tuuli kääntyi ja rataa ajettiin jonossa.

Ensimmäisen päivän ensimmäisessä lähdössä ensimmäisellä ylämerkillä olimme neljänsiä. Toisella vastatuuliosuudella tuuli tyyntyi kokonaan. Emme olleet ihan parhaassa paikassa uuden tuulen viritessä. Pääsimme aika hyvin ylämerkille, mutta emme saaneet vauhtia pysymään yllä ylämerkin ja levittäjän välissä – onnistuimme taittamaan sitä lyhyttä matkaa noin 8,5 minuuttia. Maaliin tulimme seitsemänsinä. Rata oli lyhennetty kahteen kierrokseen.

Toisessa lähdössä päästiin taas pian lähdön jälkeen ajamaan yhdellä halssilla suoraan ylämerkille ja levittäjältä taas genaakkerilla alamerkille ilman jiippejä. Saimme toisen alamerkin kierrossa poimittua pari sijaa nousten seitsemänsiksi. Pidimme sijoituksemme jonossa maaliin asti.

Kolmannessa lähdössä jouduimme ottamaan startin linjan alapäästä. Pääsimme ensimmäiselle ylämerkille kohtuullisen hyvässä paikassa, mutta lähdimme kiertämään levittäjän luokse pysähtynyttä Simbaa turhan varovasti. Menetimme kolme sijaa veneille, jotka koukkasivat Simban ja levittäjän välistä. Maalissa olimme 11.

Neljännessä lähdössä radan vasempaan reunaan lähteneet saivat etua tuulen kääntymisestä ja pääsivät jopa ajamaan kohti ylämerkkiä genaakkerilla.  Sitten rataa ajettiin kumpaankin suuntaan sivutuuleen genaakkerit ylhäällä. Olimme heti ensimmäisellä ylämerkillä heikossa asemassa, ja maalissa taas yhdestoista.

Ensimmäisen päivän jälkeen olimme kokonaistuloksissa kuudensia. Olimme sijoitukseen varsin tyytyväisiä, sillä takanamme oli uudemmilla veneillä ajavia venekuntia, jotka olivat vuoden aiemmissa kisoissa yleensä pärjänneet meitä paremmin.

Toisena päivänä odoteltiin pitkään ja ajettiin vain yksi lähtö. Meillä oli ongelmia vauhdin kanssa, minkä lisäksi ajoimme taktisesti huonoihin paikkoihin. Vain 8 venettä 21:stä ehti maaliin ajoissa (15 minuutin sisällä voittajan ajasta) – me emme. Lopullinen sijoituksemme putosi kahdeksanneksi.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.