kaissi

Lauantaina purjehdittiin kaksi lähtöä erittäin vaihtelevissa ja hankalissa olosuhteissa. Melges 24 -veneitä oli ennätykselliset 18 kpl paikalla ja Platuja 4. E Scow -joukko oli valitettavasti kutistunut kolmeen.

Shufflella aamu meni veneen rakentelussa kilpailukuntoon. Veneen muuntaminen asymmetriselle spinnulle jäi viime syksynä muutamaa porausta ja ruuvausta vaille ja siksipä normaalin vesillelaitto-operaation lisäksi piti tehdä assykonversio loppuun, korjailla viime vuoden lopussa tapahtuneet pienet rikkoutumiset ja yrittää trimmailla riki uuden trimmiohjeen mukaisesti – ohjeen, joka tietenkin oli hukassa.

Saimme veneen miten kuten kuntoon – tosin aika viime tingassa ja Ilkan ja hataran muistin avulla trimmaten. Vesille ehdimme tietenkin viimeisenä. Tilanne ei ollut aivan optimaalinen kun kauden ensimmäiseen kisaan lähdetään ilman treeniä, hieman myöhässä, kiireellä trimmatulla rikillä ja aivan uudella myötätuulisetillä. Onneksi ensimmäistä lähtöä lykättiin kevyiden tuulien takia ja mekin ehdimme paikalle ja jopa nostaa assyn kahdesti – tosin molemmilla kerroilla väärin rikattuna. Kun assy oli kutakuinkin oikein rikattu, tulikin jo vitosen paukku ja oli aika lähteä kisaan. Eka assypurjehdus suoritettiin siis ekalla kisalenssillä.

Yllättäen ensimmäinen lähtö ei ollut katastrofi – tai kaikki tiimit olivat yhtä ruosteessa. Vaihtelevissa 1 – 4m/s kymmeniä asteita shiftaavissa tuulessa meidän kryssit onnistuivat muita escoja paremmin ja ehdimme ylämerkille ensimmäisinä. Loiskis kuittasi meidät kahdesti alamerkillä, mutta viimeisellä lenssillä saimme pidettyä paikkamme ja tulimme täpärästi viimeisen kryssin ennen loiskista maaliin.

Toinen lähtö tuli hieman puun takaa ja olimme kellumassa hieman kauempana lähtölinjalta. Emme ehtineet linjan vasempaan laitaan, jossa oli selkeä tuuliraja vaan jäimme lähes pläkään Lutfiskin pakkituuliin ja tästä alkoi töhöilyjen kierre. Tiukka aikataulu, uudet värkit ja kurja sää oli tehnyt veronsa ja homma meni riitelyksi. Ajelimme kryssillä sivutuuleen, vene ei kulkenut edes harvoissa puuskissa, keskityimme ajelemaan muiden pakeissa ja lopullisen iskun teki lähes täydellinen pläkä viimeiselle alamerkillä. Aikamme Hang Tenin kanssa kelluttuamme suostuimme tarjottuun moottorikyytiin takaisin rantaan. Tulos siis DNF ja seuraavaan päivään lähdettiin asetelmissa: 1. Loiskis, 2. Shuffle ja 3. Hang Ten.

Päivä ei ollut purjehduksellisesti erikoinen, mutta saimme veneen purjehduskuntoon, assyn viritettyä ja rikin trimmikin tuntuisi olevan aika paljon lähempänä totuutta. Rikin trimmistä kiitos Loiskiksen jengille, joka sattui muistamaan uuden konffin raken ja timanttien paineet ulkoa.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.