kaissi

Sunnuntai alkoi lauantain merkeissä. Aurinkoista ja kevyen vaihtelevaa tuulta. Täydellinen päivä moottoriveneilyyn. Myös aamun aikataulu oli lauantain kanssa samoissa – ja Shuffle aloituksesta myöhässä. Lauantain tyly päätös aiheutti kaiken korjaamisen skippaamisen ja hommat olivat silmillä sunnuntaina. Lisätrimmin, korjailun ja kohelluksen jälkeen Shuffle lähti jälleen myöhässä vesille ja jälleen kerran pläkästä johtunut lähtöjen lykkääntyminen pelasti meidät.

Sunnuntain eka lähtö oli hieman sekava ja onnistuimme änkeämään Loiskiksen ja lähtöveneen väliin. Pienen hyvittelyn jälkeen kisa jatkui arpajaisten merkeissä ja Shuffle selvisi lähdöstä ykkösenä maaliin. Loiskis oli vasta kolmas – olimme tasoissa. Tuulen shiftaamisen takia rata oli aika pahasti vino ja keskellä rataa oli täysiä pläkäreikiä, jotka tekivät krysseistä erikoisia.

Viimeisessä lähdössä saimme ekana pientä painetta ja ajelimme siitä innostuneena isoa ympyrää radan oikeassa laidassa. Valitettavasti tuuli shiftasi ja virisi vielä paremmin vasemmassa laidassa, josta muu porukka pääsi kuittaamaan ohi melkein yhden halssin kryssillä ylämerkille. Me ajelimme rataa melkein takaisin päästäksemme tuulikaistaleeseen ja Hang Ten pääsi rytinässä karkuun.

Shiftin takia rata oli tästä eteenpäin yhden halssin strekkiä alamäkeen ja yhden halssin kryssiä ylämäkeen. Ekalla lenssillä tuli muutamia puuskia ja uusi assy alkoi olla turhankin iso purje niille kulmille. Vene kyllä käyttäytyi todella hyvin, sitä oli helppo ohjata eikä tiukasti ylöskään vetäminen kuumottanut niin kovasti – ison skuutilla suuntaa sai säädettyä kuin kryssillä konsanaan. Loppu reissusta meni jonoajeluksi – ainoina tilanteina Lutfisk ja pari peräpään M24 -venettä, joiden kanssa vierailimme merkeillä yhtä aikaa. Hang Ten piti johdon ja otti paukun. Olimme toisia ja sitä kautta kuittasimme koko regatan.

1 kommentti

  1. Tulokset: http://www.nps.fi/kilpailut/TULOKSET_URHEILUVENEIDEN_RANKING_2009.pdf

    Kommentti, kirjoittanut samuel — 18.05.2009 @ 20:54

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.