samuel

Purjehduskausi on taas käynnissä. Kirjoittelemaan ei ole vielä ehtinyt.

Kauden ensimmäisenä kisana oli HSK:n järjestämä monirunkopurjehdus 7.–8.5. Ehdimme ennen kisoja käymään vesillä pari kertaa.

Kisaan osallistui 10 venekuntaa. Ensimmäisenä päivänä löysimme oman paikkamme seitsemänsinä. Ensimmäisessä ja kolmannessa lähdössä tulimme maaliin reilusti kuuden kärjen perässä, mutta myös reilusti edellä 8. ja 9. sijoista kisanneita Tomcatia ja Ekerölineä. Päivän toisessa lähdössä sijoituksemme oli jopa viides, kun Outhouse kaatui ja Moby Dickilläkin taisi olla jotain ongelmaa. Kolmannessa startissa olimme ensimmäisellä ylämerkillä hyvin mukana kärkikahinoissa, mutta jatkopinnan pito petti ja osuimme merkkiin. Menimme pois muiden alta pyörimään rangaistuskierrosta, ja menetimme pelin.

Toisena päivänä meillä oli ongelmia starteissa. Ensimmäisessä lähdössä pysäytimme veneen vastatuuleen ja jäimme seisomaan pitkäksi aikaa.

Lähdöstä kulunut reilu minuutti. Me seisomme edelleen paikallamme.

Muut ovat jo kaukana.

Pääsimme starttilinjan yli puolitoista minuuttia muiden jälkeen.

Toinen lähtö onnistui. Pääsimme ylämerkille kärjen joukossa. Genaakkerin nostossa oli hiukan ongelmia, ja edellä olevat saivat etumatkaa. Muuten purjehdimme ehjän startin ja tulimme maaliin neljänsinä.

Viimeisessä lähdössä jäimme taas seisomaan lähtöhetkellä starttilinjan taakse. Pääsimme liikkeelle lähes 2 minuuttia muiden jäljessä. Saimme silti pian kiinni eestiläisten Ekerölinen. Lähdimme ohittamaan heitä tuulen alapuolelta, mikä kesti kauan ja söi vauhtiamme. Toisella ylämerkillä olimme kuitenkin jättäneet taaksemme Moby Dickin ja Tomcatin. Tiger of Finland näkyi edellä, ja haaveet Karrin kiinni saamisesta heräsivät. Totesimme, että perässätulijoiden pitäminen takana on tärkeää, mutta lähdimme silti riskillä hakemaan tuulta lännestä päin. Ajoimme kevyeen tuuleen samalla kuin tuuli kääntyi meille epäedullisesti ja kiidätti Moby Dickin ja Tomcatin ohitsemme. Kolmas kierros lipateltiin koko ajan kevenevässä tuulessa, emmekä enää saaneet edelle ehtineitä kiinni.

Lopputuloksissa olimme odotetusti seitsemäs, mutta yllättäen tasapisteissä Moby Dickin kanssa. Fiksummalla taktiikalla viimeisessä lähdössä olisimme päässeet sijan ylemmäs. Totesimme, että taktiikkakirjan vinkit pitää oppia kantapään kautta.

GPS-tallenteet ajolinjoistamme löytyvät sivustolta animaatioina. GPX-muotoisen datan saa imuroitua lisäämällä lähdön osoitteen perään hakemiston files.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.