samuel

Hangon regatta päättyi osaltamme jo viikko sitten. Ei ole ollut aikaa kirjoitella kokemuksista.

Kaissi oli torstain kiinni töissä, joten Samuel ajoi ensimmäisen päivän lähdöt Markuksen kanssa. Markus on aiemmin käynyt pari kertaa kokeilemassa Tigeriä, kävi vetelemässä Shufflen naruista ensimmäistä kertaa juhannussunnuntaina ja toisen kerran Hangon regattaa edeltävänä perjantaina.

Heti aamulla isopurjetta nostettaessa nostin pääsi irti purjeesta. Piti kaataa vene kyljelleen, jotta saimme maston huippuun karanneen köyden takaisin. Genaakkerin köydet olivat myös kierteellä, joten Samuel kävi vesillä veneen keulassa irroittamassa tacklinen purjeesta ja korjaamassa ongelman.

Itse kisassa yhden genaakkerinnoston yhteydessä sen alasvetäjä pääsi kiertymään isopurjeen latan taakse. Sitä metsästettiin hyvän aikaa. Ja toisen lähdön ensimmäisellä kierroksella kaadettiin vene, kun kevyessä myötätuulessa lennätettiin runkoa vähän väkisin, sattui sopiva puuska, ja levanki ei auennut riittävän nopeasti. Saimme veneen pystyyn melko nopeasti, mutta isopurje oli päässyt putoamaan maston huipusta. Sen nostamiseen kului aikaa niin paljon, että emme enää ehtineet maaliin 15 minuuttia luokan ensimmäisen veneen jälkeen.

Toisena aamuna Kaissi huomasi, että oikean puolen peräsimen kiinnityshela oli vääntynyt ja pari ruuvia irronnut. Edellispäivänä venettä kaadettaessa (maissa) peräsin oli nojannut maahan pienen hetken niin, että veneen paino oli ollut osin sen varassa. Teippasimme ruuvinreiät umpeen ja ajattelimme, että kyllä peräsin vesillä kestäisi. Ei kestänyt. Perjantain toisessa lähdössä myötätuuliosuudella kiinnityshela murtui ja peräsin lähti kokonaan irti.

Pääsimme maihin yhdellä peräsimellä. Totesimme, että vaurio ei ole korjattavissa pikaisesti, eikä uutta osaa löytynyt mistään. Regatta jäi siis osaltamme kesken. Tämän vuoden F18-rankingissa olemme saaneet kolmesta ensimmäisestä kilpailusta kolme viimeistä sijaa. Parantamisen varaa löytyy.

Karrilla oli Samuelin GPS-laite lainassa torstaina ja perjantaina, joten nettipurjehdusosastolta löytyvät Shufflen ja Tiger of Finlandin ajolinjat kahdelta päivältä.

1 kommentti

  1. Tulokset

    Kommentti, kirjoittanut samuel — 18.07.2010 @ 19:48

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.