kaissi

Shuffle-tiimin ensimminen F18-kisa oli Hangossa. Hangon regattaan osallistui 5 Hobie Tiger -venettä ja yksi Hobie 18 Formula vene. Kisaa käytiin kolmena päivänä torstaista lauantaihin – yksi lähtö kunakin päivänä. Rata oli urheiluveneiden rata ja pituutta sillä oli 17 nm.

Torstaina kisaan ehti vain kolme venekuntaa – osin edellisen päivän rankan siirtopurjehduksen verottamana. Sääli sinänsä, sillä päivä oli aurinkoinen ja tuulta riitti läpi kisan. Tuuli oli kevyen puoleista, arviolta 4 m/s ja meille se sopi erinomaisesti. Pääsimme kisaamiseen makuun pehmeällä laskulla ilman suurempia repimisiä. Startissa jäimme hieman Moby Dickille, joka nykäisi spinnun nopeasti toppiin ja pisti rungon lentämään. Me seurasimme hieman arpoen ja jiippailimme villiä juttua kohti Hangon itäisellä väylällä ollutta pohjoisviittaa, josta lähdimme nostamaan kohti Hanko 1:stä lähes suoraan etelään. Merkillä kurssi nousi sen verran, että ajoimme yhden halssin strekkiä – osan matkaa molemmat trapetsilla. Vesi oli sileää ja vauhtia riitti. Todella hienoa purjehdusta! Olimme kohtalaisen hyvin Moby Dickin kannassa kunnes Samuel jibiä trimmatessaan lipesi rungolta ja samassa hässäkässä trapetsin koukku irtosi ja Kaissi huomasi ajelevansa tiukkaa strekkiä yksin spinnu ylhäällä. Pienen meripelastusoperaation jälkeen matka jatkui – nyt reilun 2 min Moby Dickin perässä – Samuel konkreettisesti märkäpuvussa 🙂

Hanko 1:ltä alkoi kevyttuulinen kryssi kohti Russarön eteläkärjessä ollutta vihreää reimaria. Vauhdit pysyivät viiden – kuuden solmun pinnassa ja runko lensi mukavasti kun pidimme painot keulassa ja mahdollisimman paljon leessä. Tässä vaiheessa saimme hieman poimittua Moby Dickiä ja olimme reimarille tultaessa jo iskuetäisyydella. Kevyt kryssi tuntui sujuvan yllättävän hyvin. Jatkoimme yhden halssin strekkiä Russarön länsipuolista väylää pohjoiseen ja vauhdit pysyivät Moby Dickin kanssa samoissa – kulma oli jo sen verran tiukka, että Samuelin kädet olivat hapoilla spinnun skuuttaamisesta. Hieman liian takana olevasta skuuttipisteestä johtuen spinnu oli suuren osan ajasta alaliesmasta käytännössä suorana ja päästi poweria topista. Mental note: korjaa plokin paikka.

Russarön pohjoispuolella käännyimme koilliseen ja viimeinen lenssi maaliin alkoi. Tässä Moby Dick näytti osaamisensa ja jätätti meitä hyvän matkan – suurimman eron tullessa parin jiipin sisällä. Hämmästyttävää mitä näillä vehkeillä tapahtuu heti kun ote herpaantuu. Maalin Moby Dick tuli selvällä erolla meihin

Kisa kesti ehkä kolmisen tuntia ja oli todella hienoa samppanjapurjehdusta. Loistava alku regatalle. Sijoitus 2/6 – tai oikeastaan 2/3 kun puolet porukasta puuttui lähdöstä.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.