samuel

Teinpä tuosta 16.6. ajelustakin videopätkän. Tuuli ei ollut erityisen kova, mutta äkilliset puuskat sekä kylmä ilma ja synkät pilvet vaikuttivat siihen, että jännitettiin taas hiukan liikaa.

Videon laatu on huono. Ensin se on pilkottu Format Factorylla osiin. (Alkuperäinen video oli noin 45 minuutin mittainen). Pilkkomisen yhteydessä siihen on lisätty GPS Action Replaylla tehdyt tekstit. Palaset on taas yhdistetty Free Video Joinerilla. Lopuksi pätkä on siirretty Vimeoon. Lopullinen video on siis dekoodattu ja rekoodattu kolme kertaa. Edellinen, 11.6. ajeluista tehty video on käsitelty vain Format Factorylla ja siirretty Vimeoon. Sen laatu on aavistuksen parempi.

Tuulitieto on lisätty teksteihin tekstieditorilla. Joistain kohdista se puuttuu kokonaan. Tuulen voimakkuus ja suunta on otettu EPS:n rannassa olevasta sääasemasta. Sääasema tallentaa tietoja 5 minuutin välein ja kertoo tuulen keskimääräisen nopeuden lisäksi edellisen 5 minuutin pienimmän ja suurimman nopeuden. Maissa puhaltava tuuli ei ole ihan sama kuin vesillä, joten videossa näkyvään tuulen nopeuteen ja kulmaan ei kannata tuijottaa kovin vakavasti. Olemme myös huomanneet, että tuolla apparenttimopolla ajellessa tosituuli saattaa tulla mistä vain, mutta purjeisiin ja veneen vauhtiin vaikuttava apparenttituuli lähes aina edestä päin.

Osaava katsoja varmaankin näkee videosta, että emme vielä osaa purjehtia Tigerillä. Ajamme monessa paikassa liian ylös vastatuuleen tai liian alas myötätuuleen ja liian löysillä purjeilla, kun rungon nouseminen jännittää niin kovasti. Muutaman kerran jätimme genaakkerin kokonaan nostamatta lenssillä, kun vene kulki trimmaamatta ja pelkillä vastatuulipurjeilla 10 solmua melkein suoraan alamäkeen.

Ehkä jonain kauniina päivänä, kun vesikin on lämpimämpää, uskallamme lähteä hakemaan tikrun kallistuskulman rajaa. Ja ehkä joskus vuosien kuluttua opimme, mihin suuntaan venettä milloinkin kannattaa ajaa. Toivottavasti siihen mennessä löytyy myös työkaluja, joilla saadaan aikaiseksi kunnon videota.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.