kaissi

Shuffle osallistui vakioporukalla l. Heikin, Aten, Samuelin ja Kaissin miehittämänä Lappeenrannassa pidettyyn viidenteen ranking-kisaan. Kisassa ajettiin kuusi ratalähtöä ja yksi lyhyt matkakisa. Radat olivat todella lyhyitä ja aivan rannan tuntumassa. Tämä takasi hikisiä hetkiä, paljon shiftejä ja puuskia sekä loistavaa yleisöurheilua. Kisa oli minulle lähes kotikisa – seikka joka teki kisasta aivan erityisen – edes kurja keli perjantaina ja lauantaina ei pilannut kotiseututunnelmaa.

Itse kisa sen sijaan oli vaikea. Ilmeisesti riki ei vieläkään ole aivan kunnossa (tosin eipä se ole aivan Melgesin ohjeiden mukainenkaan) ja alavantit näyttäisivät kaipaavan vielä ruuvaamista. Vaikka pahin luovikärkkäys oli poissa, oli riki jotenkin voimaton ja kevyellä vene ei tuntunut kulkevan halutulla tavalla. Vika saattaa kyllä olla  (ja mitä todennäköisimmin onkin) vähäisessä treenissäkin – se alkoi jo näkyä ja virheitä radalla tuli luvattoman paljon. Koko kisa tuntui puristamiselta eikä missään vaiheessa päässyt kunnolla rytmiin. Nyt eskofleetin kisaaminen alkaa olla jo sillä tasolla, että noihin virheisiin ei ole varaa – tämä tuli selväksi viimeistään lauantan viimeisessä lähdössä ja sunnuntain kahdessa ensimmäisessä ratalähdössä. Sunnuntain toisesta ratalähdöstä tuli pökäle ja se oli loistava reality check. Pakko pistää riki kuntoon ja alkaa treenaamaan.

Itse kisa oli kokonaisuudessaan aivan loistava vaikka järjestelyissä olikin vielä pientä hiomista. Paikka ja ajankohta olivat erinomaiset ja Lappeenrannan pursiseuralla on loistofasiliteetit kilpailun järjestämiseen. Ensi vuoden kisa otettiin jo puheeksi ja näillä näkymin kisa järjestetään jälleen ensi vuonna samaan aikaan Linnoituksen yön kanssa. Hyvä niin – Lappeenranta on ehdottoman hyvä paikka E Scow -purjehdukselle. Toivotaan, että kisa tuo ajastaan lisää E Scow -venekuntia Lappeenrantaan.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.