kaissi

Shufflen tiimi lähti hattu kourassa kauden ekaan kisaan. Treenit olivat jääneet vähiin (tasan yksi pikainen pyrähdys Nuottaniemessä) ja matkassa oli vain kolmen porukka Samuelin keskittyessä ansaittuun isyyslomaan. Kuskasimme Aten kanssa veeneen Naantaliin perjantaina iltasella ja laitoimme rikin pystyyn puolen yön maissa taskulampun valossa. Koska emme turisteina löytäneet pelipaikkoja emmekä Naantalin isäntiä, päätimme siirtyä majoitukseen yöpuulle.

Seuraavana aamuna menimme aamupalan perään rantaan laittamaan veneen kuntoon. Päätimme pitää perustrimmin (600lbs päävanteissa, löysät alavantit ja 33’10 rake) ja katsoa ulkona miltä keli näyttää. Heikkikin saapui rantaan edellisen illan ja automatkan ryydyttämänä. Aurinko paistoi, mutta kylmän veden takia päätimme pitää kuivapuvut päällä – paitsi Atte, joka kylmäpäisesti lähti shortseissa ja t-paidassa ulos.

Keli osoittautui meille täydelliseksi. Vaikka startit ja manööverit olivatkin hukassa, kolmen porukalla (240kg) olimme nopeita kevyessä kelissä. Muilla porukoilla yksi tai kaksi kyykki kryssillä sitloodassa, mutta meillä kaikki haikkasivat ja osan aikaa kaikki latistukset olivat pelissä. Toiseen ja kolmanteen lähtöön pistimme vantteihin hieman lisää (arviolta vanttipaine 650lbs)  Hyödyimme keveydestä kryssillä ja erityisesti lenssillä. Otimme kaikista ensimmäisen päivän lähdöistä paukun vaikka ensimmäisen lähdön kryssi menikin aivan penkin alle.

Toisena päivänä tuuli nousi ja kiristimme vantteja jokusen kierroksen (850lbs). Keli oli kevyelle kolmen porukalle jo aika työläs ja ruosteinen talvivire näkyi siinä, että puuskat eivät siirtyneet vauhdiksi vaan lähinnä vaappumiseksi. Lisää treeniä ajajalle – kiitos 🙂 Eka startti oli katastrofi – rata oli hieman vino ja tarkoitti spinnun nostoa jo ylämerkillä, jiippiä levittäjällä ja yhden halssin lenssiä alamerkille. Myöhästyimme nostosta ja jouduimme nostamaan spinnun väärältä puolelta. Lisäksi jonossa ajelu (lähes yhden halssin kryssi ja yhden halssin lenssi) ei tehnyt ohittelua helpoksi. Kaiken kohelluksen jälkeen päädyimme neljänneksi. Kaksi seuraavaa lähtöä meni hieman paremmin joskin niissäkin manööverit olivat hukassa ja erityisesti alamerkit menivät aivan kohellukseksi. Päivän saldona sijat 4 – 1 -2 ja kokonaisregatan voitto.

Kisan perään saimme veneen pikaisesti pakettiin ja roudasimme sen odottelemaan Taalintehtaalle. Olimme lopulta kotosalla sunnuntaina yhdentoista jälkeen. Pitkä reissu,mutta kaiken vaivannäön arvoinen. Vielä kun saisi muutkin Scowi -porukat uskomaan sen…

Summa summarum. Treeniä siis tarvitaan – niin Shufflen kun muunkin fleetin osalta. Edelleen toivoisin, että porukat innostuisivat jenkkilän valmentajan tuomisesta Suomeen yhdeksi pitkäksi viikonlopuksi. Tällainen treenipaketti olisi loistava ja nostaisi varmasti kaikkien taitotasoa. Samalla voisi käydä läpi veneiden säätöjä ja parannusehdotuksia…

Ensi viikonloppuna jatketaan Taalintehtaalla. Samuel lupautui debytoimaan lauantain ratakisoissa, joten toivotaan kivaa keskituulta ja suoria ratoja 🙂

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.