samuel

PrePäitsin jälkeen kilpailtiin Päijännepurjehdus, joka on myös E Scow -rankingin osakilpailu. Vuotta aiemmin Atte, Kaissi ja Samuel kävivät raumalaisen Atson (Torstin omistaja) kanssa ajamassa Päitsin Säynätsalosta Padasjoelle. Tänä vuonna kisa ajettiin vastakkaiseen suuntaan ja Atso oli vaihtunut Heikiksi. Todettiin silti sama kuin viime vuonna: eskossa on tylsä istua alapuolella kallistamassa venettä, kun mistään ei tuule henkäystäkään, aamukaste kastelee ja maaliin on vielä monen tunnin matka.

Lähtö oli lauantaina kello 14 ja maaliin saavuttiin sunnuntaiaamuna 7.35. Salon veljesten Buddy oli saapunut maaliin puolitoista tuntia aiemmin ja vahvisti sijoitustaan E Scow -rankingin ykkösenä. Loiskis, Floppy Disk ja Kuningatar Madde jäivät meistä noin tunnin.

Matkaan mahtui aurinkoa ja tihkusadetta; kovaa tuulta ja täystyventä; myötäistä, vastaista ja sivutuulta; isoa ja pientä aaltoa sekä muutamia kommelluksia. Eräs kovassa kelissä suorittamamme käännös jäi keskeneräiseksi ja muuttui vauhdikkaaksi lasketteluksi takaisin menosuuntaan. Edellisiltana karttaan merkkaamamme pohjoisviitta ei ollutkaan se, joka piti kiertää – joten teimme noin puoli tuntia kestäneen ylimäääräisen lenkin matkan varrella. Kisan loppuvaiheessa onnistuimme vielä tuulen tyynnyttyä peruuttamaan takana tulevan kilpailijan eteen.

Ei kommentteja

Ei kommentteja.

RSS-syöte tämän kirjoituksen kommenteista.

Tätä viestiä ei voi kommentoida.